Home » Nieuws »

Dé Lichtenvoordse hardloopwedstrijd in het najaar: de  Vitelco Leather / HooilandRUN.

Traditiegetrouw staat, op de laatste zondag van september, de uitdagende en gezellige HooilandRUN op de regionale hardloopkalenders. Op zondag 29 september aanstaande kan er gestart worden voor de afstanden 5 en 10 kilometer. Voor de jeugd is er een parcours van 1 en 2 kilometer uitgezet.

Uitdagend Parcours

Zoals de naam reeds doet vermoeden, vindt alles plaats in en om de Lichtenvoordse wijk het Hooiland. De combinatie van half verharde en onverharde paden, maar ook de twee klimmetjes die in de ronde zijn opgenomen, maken de 5 kilometer erg uitdagend. Wie gaat het parcoursrecord, 16.53 minuten op de 5 kilometer of 35.06 minuten op de 10 kilometer, dit jaar breken?

Groei

Wijkvereniging ‘t Hooiland organiseert gedurende het jaar een hoop activiteiten, waaronder dit hardloopevenement. Organisator Wendy Scholten licht toe: De  Vitelco Leather / HooilandRUN wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden, waarbij we wederom verwachten groei door te maken. Gezien het stijgende aantal deelnemers in de afgelopen jaren, nieuwe en bestaande sponsoren en het uitgebreide organiserende team, verwachten we ook dit jaar en sterk en groeiend deelnemersveld.”

Meedoen

Meedoen aan de HooilandRUN is voor iedereen mogelijk. Vanwege het lokale en gemoedelijke karakter van het evenement, is deze ook erg geschikt voor de jeugd en de beginnende hardlopers.

Voor meer informatie en starttijden van de diverse afstanden is de website www.hethooiland.nl/hooilandrun te raadplegen. Hier is ook meer informatie over de wijkvereniging te vinden. Ook is er nu al de mogelijkheid om zich online in te schijven via www.inschijven.nl