Home » Nieuws » VerduurSaamheid.

VerduurSaamheid.

Beste wijkbewoners.

Wij zijn met een aantal bewoners van ’t Hooiland aan het kijken naar hoe we gezamenlijk in de wijk energie kunnen besparen en onze woningen kunnen verduurzamen. Hierbij worden we ondersteund door, het energieloket van de gemeente Oost Gelre en door Buurkracht, een landelijk maatschappelijk initiatief.

Als eerste actie zijn we aan de slag met het aanbieden van warmtefoto’s aan woningeigenaren. Een warmtefoto van je huis maakt zichtbaar op welke plekken in het huis warmte verloren gaat. Dit kan komen doordat het huis niet of slecht geïsoleerd is of dat er naden en kieren zitten. Warmtelekken zorgen voor een hogere energierekening, omdat er harder gestookt moet worden.

Er is een camerateam gevormd bestaande uit bewoners uit de wijk. Zij worden getraind door een onafhankelijk energieadviseur van het energieloket. Op deze manier kunnen we de warmtefoto, die normaal ca. €250 kost, gratis aanbieden! We zijn met deze actie gestart op Neptunus. Bij alle woningeigenaren die zich hadden aangemeld (en dit waren er 14) is inmiddels een gratis warmtefoto gemaakt door het camerateam. De foto’s worden vervolgens binnenkort uitgedeeld en besproken tijdens een gezamenlijke informatie avond in het wijkgebouw.

Wil je als straat of buurt meedoen Meld je dan aan via www.verduursaamenergieloket.nl/hooiland. Of via info@hethooiland.nl

Met vriendelijke groet,

De initiatiefgroep, bestaande uit Daan den Older, Jan Bulten, en Karolien Dekkers.