Wensboom in ’t Hooiland

Door Corona verloopt alles anders. Dat was ook te merken aan de activiteiten in en rondom De Schoppe, het buurthuis van Wijkvereniging ’t Hooiland.

De koffieochtenden, de maandelijkse bingoavonden en allerlei kinder- en jeugdspelen moesten worden geannuleerd. Met de nodige creativiteit liet de Wijkvereniging van zich horen door op burendag met dahlia’s en koffie op een bakfiets door de wijk te trekken. Dat werd gewaardeerd en op Facebook regende het duimpjes.

Nieuwe bestuursleden brengen nieuw elan. Er staat een vrolijk verlichte Wensboom in de ontmoetingstuin bij De Schoppe. Om het jaar toch een beetje “gezamenlijk” af te sluiten kan iedereen er een wens in hangen om elkaar een steuntje in de rug te geven. Al die wensen vormen met elkaar een soort vuist tegen eenzaamheid. Kom langs om wensen op te hangen, wensen te lezen, erom te lachen of er een traantje bij weg te pinken.

Wijkvereniging ’t Hooiland brengt dezer dagen flyers rond in de hele wijk. Aan de flyer zit een strook, waarop wensen kunnen worden genoteerd. Op een aantal scholen en bij Mariënhof worden flyers en doorzichtige kerstballen uitgedeeld, die versierd kunnen worden en daarna in de boom mogen worden gehangen. Dat moet – vanwege corona – wel in kleine groepjes gebeuren. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het lezen van de wensen. Alleen of in kleine groepjes. Zo willen we elkaar een hart onder de riem steken.

Voor de meest originele wens heeft het bestuur van de wijkvereniging een originaliteitsprijs bedacht. Daarnaast gaat het bestuur kijken of ze een aantal wensen daadwerkelijk kunnen uitvoeren. En onder alle inzenders worden ook nog een paar prijsjes verloot. Het nieuwe bestuur van Wijkvereniging ’t Hooiland bruist van energie en hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met oude en nieuwe activiteiten in en rondom De Schoppe.