Jeu de Boules

Elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur is er de mogelijkheid om je de boules te spelen bij de vereniging “Licht en vaardig”. Jeu de boules een spel voor mensen met grijze haren? Dat ligt toch iets anders! In Frankrijk wordt jeu de Boules (Petanque is de officiële naam) door alle leeftijden gespeeld. En jong geleerd is oud gedaan! Op de camping of op het dorpsplein in een leuk Frans stadje zie je groepjes spelers bezig met Jeu de Boules. Glaasje wijn erbij..

Jeu de boules is voornamelijk een buitensport. Je kunt het overal spelen, als de baan maar redelijk egaal is. Per persoon heb je drie Boules nodig en een Butje (klein houten balletje). Je kunt één tegen één spelen (tête à tête) maar ook twee tegen twee (doublet) of drie tegen drie (triplet). Bij triplet speelt men echter maar met twee boules zodat er maximaal twaalf boules in het spel zijn. In grote lijnen gaat het spel als volgt: De but wordt uitgegooid en daarna proberen de spelers hun boules zo dicht mogelijk bij de but te krijgen. Dat levert punten op. De tegenpartij wil dit natuurlijk ook en dan krijg je een wedstrijd door o.a. het weg ketsen van de boules van de tegenpartij.

Lijkt het je leuk? Kom dan eens kijken bij de Schoppe! Daar liggen de boulesbanen van “Jeu de boules vereniging Licht en Vaardig”. Deze vereniging speelt elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur. Van de weersomstandigheden trekken de spelers zich meestal weinig aan. Je kunt een balletje (boule) meegooien en meer leren over de spelregels. Wil je meer weten of lid worden dan kun je je opgeven in de Schoppe of contact opnemen met Lambert Kuenen (0544-373509).

Er worden voor leden geregeld leuke toernooien georganiseerd. Deze kun je vinden in de agenda

Programma 2015