Wensboom Hooiland slaat aan

De wensboom die Wijkvereniging ’t Hooiland in december bij buurthuis De Schoppe opzette slaat aan. Van allerlei kanten kwamen ze om een wens op te hangen in de boom. Meer dan 70 wensen hingen al dan niet verpakt in een doorzichtige kerstbal. De strengere lockdown doorkruiste het plan om de wensen van de kinderen samen met school op te hangen. Maar samen met hun ouders doken ze toch op aan de wensboom.

Mooie, lieve, grappige wensen uit de wijk ’t Hooiland, maar ook van daarbuiten. Ook van bewoners van de Mariënhof hingen er versierde kerstballen met wensen in de boom. Hartverwarmend, al die kaartjes en ballen met wensen tussen de lampjes van de wensboom. Lichtpuntjes in deze donkere dagen met corona.

Op Facebook werden er al een aantal gedeeld. Persoonlijke wensen, zoals “ik wens dat mijn papa snel beter wordt”, maar ook wensen voor iedereen, zoals “ik wens dat ieder mens meetelt, jong en oud, uit elke cultuur, hier in Nederland en daarbuiten”. Ook woorden als “geloof, hoop en liefde brengt ons samen op ’t Hooiland” en “dat we allemaal gezond mogen blijven”.

Een aantal wensen, die betrekking hebben op de groenvoorziening en de bebouwing, is doorgestuurd naar de Gemeente Oost-Gelre met de vraag hier aandacht aan te geven. Andere wensen zijn nu – vanwege corona – niet direct uitvoerbaar. Gezocht wordt naar mogelijkheden om die in later stadium uit te voeren.

“Meer fruitplanten en bomen op ’t Hooiland”. De ontwerper van de ontmoetingstuin wordt gevraagd om te kijken hoe en waar dat kan worden gerealiseerd. Er was ook een duurzame tip: vraag alle leden van de wijkvereniging om 1 euro te doneren voor een blijvende kerstboom, die zich wortelt in de grond bij De Schoppe. De bedenker heeft meteen de daad bij het woord gevoegd door een muntje van 1 euro op zijn wens te plakken.

De wijkvereniging gaat nu wat alternatieve “kerstpakketjes” bezorgen, zoals een mooie bos bloemen voor een familie, die een steuntje in de rug mag hebben, en voor een vrolijke postbode. Voor de tuin van de Mariënhof zijn er dahliabollen.

De originaliteitsprijs gaat naar de allerleukste wens. Maar dat moeten we nog even geheim houden, anders is de grap eraf. De datum kunnen we al wel verklappen: zondag 14 februari. Let dan goed op of je “opzienbarende figuren” tegenkomt in ‘t Hooiland. Het wordt een combinatie van 2 wensen. De beide indieners krijgen van de wijkvereniging een “oorkonde voor originaliteit” en uiteraard een prijs. Uit de hele stapel wensen zijn ook nog 3 andere wenskaartjes getrokken. En ook daar wordt een prijsje bezorgd.

Wordt vervolgd …….

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.