Home » Nieuws » Persbericht Opening Ontmoetingstuin en Ontmoetingsfestival

Persbericht Opening Ontmoetingstuin en Ontmoetingsfestival

Opening door de burgemeester.
Vrijdagavond 21 september wordt de ontmoetingstuin ‘t Hooiland , feestelijk geopend door onze Burgemeester Annette Bronsvoort en de wethouder Jos Hoenderboom. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren en met de volledige medewerking van de gemeente Oost Gelre, heeft het terrein van de Wijkvereniging, een totale metamorfose ondergaan.
Middelpunt van de wijk.
De ontmoetingstuin is nu samen met wijkgebouw ‘de Schoppe’ het middelpunt van de wijkvereniging ‘t Hooiland geworden. Een tuin en gebouw waar jong en oud zich thuis
voelen en verschillende culturen elkaar gaan ontmoeten. Er is ruimte voor sport, spel, muziek en cultuur, zo is er een volleybal / voetbalveld, een kleine arena waar activiteiten kunnen worden georganiseerd, een mooie moestuin en natuurlijk speeltoestellen voor de allerkleinsten.
Feestweekend.
Het feestweekend begint al op vrijdagmiddag 21 september voor de jeugd in de leeftijd van de basisschool. Vanaf 14.00 is de jeugd welkom en zullen ze getrakteerd worden, met een leuke activiteit door Studio T, ook Lonnie Ballonnie zal samen met de jeugd een ballonnenboog maken. Daarnaast blijft er genoeg tijd over om te spelen op het springkussen en te genieten van popcorn, ranja en muziek.
Vrijdagavond 21 september 2018
Vrijdagavond is zowel jong als oud welkom, vanaf 19.30. Waarna de officiële opening zal plaatsvinden rond 20.00 uur. De avond wordt afgesloten door een spetterend optreden door niemand minder dan, onze eigen, Mart Hillen. Er zal deze avond volop gelegenheid zijn om de tuin te gaan ontdekken, zoals de jeu de boule baan, de moestuin, en de sportvelden en andere activiteiten.
Zaterdag 22 september
Kan er vanaf 14.00 uur, tegen een kleine vergoeding, ‘geproefd’ worden van de vele culturen die we op ‘t Hooiland kennen. Hiermee bedoelen we dan ook, dat de diverse culturen ons zullen laten proeven wat in hun land herkomst zoal gegeten wordt. Dit beloofd een mooie en smaakvolle middag te worden, die wordt ondersteund door muziek van o.a. Jos ten Hoopen. Ook dan is er weer volop de gelegenheid om de tuin te bezichtigen en ook aan de jeugd is deze middag gedacht. De wat oudere jeugd kan meedoen aan een foto/kunst activiteit, alles wat je nodig hebt is een smartphone. Kortom een middag voor iedereen.
Op zondag 23 september
bent u vanaf 11.30u, van harte uitgenodigd, om dit feest weekend gezamenlijk te komen afsluiten. Deze dag zal in het teken staan, van Duitse gezelligheid. De Borchländer Musikanten zullen deze ochtend zorgen voor de muzikale omlijsting van dit geheel.
Graag zien wij u allen, op een van deze dagen.